Președintele Klaus Iohannis, prezent la lansarea candidaturii României pentru organizarea Universiadei de vară din 2021, marți, la Universitatea din București

Președintele Klaus Iohannis, prezent la lansarea candidaturii României pentru organizarea Universiadei de vară din 2021, marți, la Universitatea din București
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent marți, 10 martie, începând cu ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității București, la lansarea oficială a candidaturii României la organizarea Universiadei de vară din anul 2021, care precede depunerea memorandumului către Guvernul României, anunță Asociația Student Sport.

Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Mihai Covaliu, dar și Eric Saintrond, Secretarul General al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU) se numără printre cei care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului.

Universiada este o manifestare sportivă și culturală internațională, organizată la fiecare doi ani într-o altă țară, pe baza unei proceduri de selecție elaborată de FISU, și care se adresează studenților sportivi din întreaga lume.

Organizarea Universiadei de Vară din 2021 are nevoie de sprijinul Guvernului României în vederea depunerii candidaturii de către Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU) și achitarea taxei de înscriere în valoare de 10.000 de euro, până pe data de 31 martie 2015.

”Cred că România are nevoie de acest proiect din toate punctele de vedere. România este ceea ce noi transmitem despre ea, iar sportul de performanță ne-a făcut să existăm peste tot în lume. Vrem să fim cunoscuți ca o țară a campionilor”, declară Adrian Socaciu, fondator și președinte al Asociației Student Sport.

Programul Universiadei de Vară include 10 sporturi obligatorii (totalizând 13 discipline) și până la 3 sporturi opționale. Disciplinele obligatorii sunt: atletism, baschet, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, judo, natație, sărituri în apă, polo, tenis de masă, tenis, volei. La lista sporturilor obligatorii, din 2017 se va adăuga taekwondo, iar din 2019 tirul cu arcul.
Organizarea Universiadei de vară 2021 în România va reprezenta o oportunitate majoră de dezvoltarea durabilă a brand-ului de ţară, dar și de construire pe termen lung a strategiei de creştere a veniturilor şi a calităţii vieţii în țara noastră, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021
08:30 - Relația pe care o au Iuliana Marciuc și Adrian Enache cu fiul lor adolescent, David: „Încercăm să trecem împreună printr-o perioadă care nu este foarte ușoară”
08:28 - Cauciucurile care transformă mașina într-un „pericol”. Poliția Română: Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie