Prima ninsoare serioasă din România, primul ghinion pentru autorităţi care au fost luate din nou prin surprindere: DN1 a fost blocat ore-n şir, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni

Prima ninsoare serioasă din România, primul ghinion pentru autorităţi care au fost luate din nou prin surprindere: DN1 a fost blocat ore-n şir, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni
Foto: captură YT

Ciclonul a făcut prăpăd în România. Autorităţile, luate din nou prin surprindere: DN1 a fost blocat ore-n şir, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni.

Ciclonul polar a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară

Ninsorile abundente, troienele care au depăşit şi jumătate de metru în unele zone, dar şi viscolul puternic şi poleiul au dat peste cap traficul atât pe şosele, cât şi în aer.

Drumuri pe care şoferii le parcurgeau în mod normal în câteva minute s-au transformat în coşmaruri ce au durat ore bune. Pe DN1, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni să îndepărteze zăpada pentru că şoseaua era plină de maşini care aşteptau în coloană.

Ninsorile abundente, troienele care au depăşit şi jumătate de metru în unele zone, dar şi viscolul puternic şi poleiul au dat peste cap traficul atât pe şosele, cât şi în aer, sursă foto: captură YT 

La căderea întunericului, pe DN1 a început haosul. A nins abundent, iar utilajele de deszăpezire nu şi-au putut face treaba pentru că drumul a fost la fel de aglomerat ca în perioada vacanțelor de sărbători.
DN1 a fost complet blocat de la Timișul de Sus până dincolo de Bușteni.

Infrastructura proastă, ninsoarea abundentă și vehiculele grele implicate în accidente ori rămase împotmolite au fost câteva dintre cauzele pentru care DN1 a fost sufocat pe Valea Prahovei și Valea Timișului.

La ieșire din Brașov spre Ploiești, pe DN1, tirurile au fost grupate de autorități și dirijate pe ruta alternativă DN1A, însoțite de utilaje de deszăpezire.

Totuși, aglomerația e doar pentru oamenii de rând. Când ai antemergător cu girofar, iarna pe șosea e mai degrabă un spectacol al frumosului, decât un test al nervilor.

La Sinaia, ninsoarea a fost atât de puternică, încât a fost nevoie ca autoritățile să blocheze complet traficul, pentru ca arterele de circulație să poată fi deszăpezite. Nici până la ora 23:00 nu a putut fi deblocat.

Tot aseară, în localitatea Tătăranu, din judeţul Vrancea, peisajul părea apocaliptic. Zeci de maşini blocate în nămeţi şi vântul care sufla cu putere. Oamenii ne-au scris pe Fii Observator pentru a ne semnala situaţia.

Nici salvările nu s-au descurcat prea bine cu nămeţii

În localitatea Milcovul, o ambulanţă a rămas blocată după ce un TIR a derapat şi s-a pus curmezişul. Pacientul care avea nevoie să ajungă la spital a fost dus pe targă până după incidentul rutier pentru a fi preluat de o altă ambulanţă.

De o intervenţie promptă avea nevoie şi un copil de doar doi ani care şi-a rupt o mână, în comuna Suraia. O şenilată a preluat victima abia după o oră, din cauza unui drum blocat de nămeţi.

Tot în judeţul Vrancea, mai multe şosele au fost închise până în această dimineaţă la ora 10:00. De asemenea, sensul spre Bucureşti a fost complet restricţionat pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

DN1 a fost complet blocat de la Timișul de Sus până dincolo de Bușteni, sursă foto: captură YT

Până duminică dimineaţă, judeţele Buzău şi Vrancea, precum şi zona înaltă a Munteniei sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Jumătate de ţară este sub cod galben.

Capitalei, acoperită de un strat consistent de omăt

În Bucureşti, prima ninsoare din această iarnă a provocat haos în trafic. Zeci de accidente rutiere s-au petrecut noaptea trecută pe arterele Capitalei, care au stat ore în şir acoperite cu zăpadă.

Primăria a declarat că a pregătit aproape 500 de utilaje de deszăpezire care să intervină în această noapte in Bucureşti, pe majoritatea bulevardelor mari acestea au lipsit cu desavârșire.

Şi deşi au văzut că maşinile derapează foarte uşor, unii conducători auto au insistat să apese pedala de acceleraţie. Un stâlp de iluminat a fost dărâmat după ce un tânăr de 26 de ani s-a urcat drogat la volan şi a circulat cu viteză pe şoseaua complet acoperită de zăpadă.

Din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil, un alt şofer a pierdut controlul volanului pe un bulevard din Sectorul 1 şi s-a izbit violent de un copac. Cu doar jumătate de oră înaintea lui, în acelaşi loc, un alt şofer a derapat şi a intat în stâlpii de protecţie de lângă trotuar.

Meteorologii anunţă că ninsorile vor continua în Capitală până la finalul acestei săptămâni.
A fost haos și pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după prima ninsoare: Multe din avioane au rămas blocate la sol.

Urmăriți B1TV.ro și pe