Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv

Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
Foto: Syed Ali (Unsplash.com)

În urma căldurii și a umidității, țânțarii au început să se înmulțească. Mai mult, virusul West Nile a început să apară din ce în ce mai mult la noi în țară, de aceea autoritățile au apelat la drone împotriva țânțarilor.

Dronele au început să își facă treaba de dimineață

De la primele ore ale dimineții, două drone de ultimă generație au zburat pe deasupra parcului Cișmigiu. „Cele zece hectare care se regăsesc aici în parc, de lac, le acoperim într-o oră. Ne ajută foarte mult ploaia când facem tratamente”, spune Marcel Ionescu, reprezentant firmă drone, transmite observatornews.ro.

Dronele pot ajunge și în zonele greu accesibile și pot fi folosite în locurile populate, precum parcuri,lacuri sau piețe. „Ce se vede cu verde şi cu alb sunt liniile care s-au făcut şi ce se vede cu alb e radarul. Aici vedem ce imagine vede drona. Şi acum o să vedem cum pulverizează. Este o dronă care ştie foarte bine să zboare pe coordonate GPS. Este în momentul de faţă cea mai mare de pe piaţă”, adaugă Marcel Ionescu, reprezentant firmă drone.

Care este prețul de vânzare pentru o dronă

Dronele acestea pot transporta 50 de litri de substanţe insecticide. Primăria Capitalei plănuiește să închirieze astfel de aparate anul viitor, dacă acestea folosite în parcul Cișmigiu vor fi eficiente. O singură astfel de dronă de ultimă generație costă 30.000 de euro.

Până acum, o nouă generație de țânțari apărea la 14 zile, însă în urma căldurii și a umidității, insectele au început să se înmulțească de două ori mai repede. De asemenea, țânțarii au devenit mult mai rezistenți la insecticide.

„Am avut 14 tratamente împotriva larvelor şi împotriva ţânţarilor adulţi. Avem nevoie să testăm, să vedem dacă lucrurile funcţionează, să vedem dacă cuiburile sunt distruse, dacă avem rezultate mai bune pe combaterea larvelor de ţânţari”, spune Roxana Şunică, director executiv Direcţia Servicii Publice PMB.

„Am găsit soluţia asta, care se foloseşte în agricultură, care se foloseşte şi pentru ţânţari în alte locuri, de a stropi cu drona”, a declarat Nicuşor Dan, primar general Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Avertismentul specialiștilor: Depăşirea pragului de încălzire a climei cu 1,5°C va avea consecinţe ireversibile
23:56 - Cine este individul care l-a omorât pe Cătălin, șoferul din Prahova. Bărbatul a mai avut probleme cu legea
23:36 - Ministrul Adrian Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR: „Toate se vor rezolva, avem o perioadă de șase luni”
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:38 - România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)