Primarul comunei Fărcășești, reținut de DNA

Primarul comunei Fărcășești, reținut de DNA
Foto: radioomega.ro

Procurorii Direcției Generale Anticorupție (DNA) l-au reținut, joi, pe primarul comunei gorjene Fărcășești, Constantin Pârvulescu, pentru o mită în valoare de 350.000 de euro, pentru a atribui contracte de achiziție publică.

Pârvulescu este acuzat că, în perioada 2000-2008, în calitatea sa de primar al comunei Fărcășești, a condiționat atribuirea unor contracte de achiziție publică fimelor administrate de două persoane (denunțătoare în cauza), de primirea unor foloase materiale.

Foloasele pretinse de Constantin Pârvulescu de la cei doi denunțători totalizează 348.000 de euro, fiind primite în bani, bunuri și servicii. În schimbul foloaselor, edilul a facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, a 34 de contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcășești, în valoare totală de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale în cazul lui Constantin Pârvulescu pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acesta a fost reținut de procurori, joi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.