Primarul Cristian Poteraş, trimis în judecată pentru abuz

Primarul Cristian Poteraş, trimis în judecată pentru abuz
Foto: primarie6.ro

Primarul Sectorului 6 București și președintele Subcomisiei locale de fond financiar de lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, Cristian Constantin Poteraș a fost trimis în judecată, miercuri,  pentru abuz în serviciu, notează un comunicat de presă DNA.

Pe lângă primarul Cristian Poteraș au mai fost reținuți alți șase angajați ai Primăriei Sectorului 6, directorul executiv ajdunct al Direcției Tehnice, Dumitru Vultur, secretarul Gheorghe Floricică, șeful activităților agrare Moise Daniel, membrul Subcomisiei locale de fond financiar, Boncea Petre,  șeful Serviciului Cadastru Date Urbane și Fond Financiar, Cristina Popescu și consilierul în cadrul Serviciușui Cadastru Date Urbane și Fond Financiar, Dorina Piftor.

Potrivit Cercetărilor efectuate de DNA (Direcția Națională Anticorupție) au arătat faptul că, în cursul anului 2006, cei 6 inculpați, Cristian Poteraș, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu și Dorina Piftor  nu și-au respectat atribuțiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispozițiilor legale, a șase titluri de proprietate pentru un teren intravilan situat în Capitală, cu o valoare de 58,230,034 euro.

În toate cele șase cazuri, modalitatea în care inculpații au instrumentat cererile, propunerile de validare a fost formulată în mod identic, precum și punerea în posesie și eliberarea dreptului de propietate.

Astfel că, funcționarii Primăriei Sectorului 6 au încălcat dispoziții legale imperative și metodologia de soluționare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza LEgii nr. 18/1991.

Cristian Constantin Poteraș este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, mai arată comunicatul DNA.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților, în vederea recuperării prejudiciului creat.

Dosarul a fost trimis spre supunerea deciziei judiciare la Judecătoria Sector 6 București.