Primarul din Motru cere închiderea centrului de vaccinare după ce a primit o factură uriașă la gaze

Primarul din Motru cere închiderea centrului de vaccinare după ce a primit o factură uriașă la gaze
Foto: Hepta

Explozia facturilor la gazele naturale începe să afecteze și campania de vaccinare. Primarul din municipiul Motru, județul Gorj, cere închiderea centrului de vaccinare anti-Covid, din cauza prețurilor la utilități.

Aflat în imposibilitatea de a plăti factura la gaze, primarul a cerut Direcției de Sănătate Publică întreruperea activității singurului centru de vaccinare din oraș. Edilul se așteaptă ca și factura la energie să vină exagerat de mare, de aceea nu ar putea acoperi toate aceste cheltuieli.

Factură de 35.000 de lei la gaze

Centrul de vaccinare din municipiul Motru a primit o factură la gaze în valoare de 35.000 de lei. Primarul susține că, până în prezent, facturile nu depășeau 7000 de lei pe lună.

Acesta a estimat cheltuieli lunare în valoare de 50.000 de lei pentru funcționarea centrului, în contextul în care nu mai mult de 10 persoane pe zi vin să se imunizeze anti-Covid.

„Iau în calcul închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că mi-a venit o factură la gaze de 35 de mii de lei, în condițiile în care nu depășeam 5.000 – 7.000 de lei pe lună. Acum, avem pe noiembrie și decembrie 35 de mii de lei la gaze.

Mă aștept și la energia electrică să vină una dublă sau triplă față de cea obișnuită și, atunci, îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru de vaccinare, pe lângă cheltuielile cu personalul și alte materiale necesare, să mai funcționeze. Cheltuiala cu energia, apa și gazul se ridică la 50 de mii de lei, în condițiile în care se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză”, a declarat primarul de la Motru pentru gorjonline.ro.

Edilul a cerut ajutorul celor de la DSP

Văzând suma uriașă pe care trebuie să o plătească, primarul din Motru a cerut sprijinul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a fost informat că bugetul pe care Ministerul Sănătății îl poate suporta este de doar 20.000 de lei pe lună.

Mai multe instituții publice au întâmpinat dificultăți în achitarea facturilor uriașe la gaze și energie. Reprezentanții acestora se așteaptă la sume și mai mari luna viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe