Primarul din Târgu Secuiesc, arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul din Târgu Secuiesc, arestat preventiv pentru luare de mită
Foto: haromszek.szk.ro

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce fusese reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită, fiind suspectat că ar fi cerut şi primit bani de la administratorii unei societăţi pentru a sprijini firma într-un contract cu Primăria.

Judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Karoly, care a declarat că va ataca decizia.

Unul dintre avocaţii lui Karoly, Sorin Voican, a declarat că nu există suficiente probe pentru a susţine acuzaţia de luare de mită adusă primarului de procurorii DNA, susţinând că banii i-ar fi fost daţi lui Karoly de către un prieten, cu împrumut. De asemenea, avocatu a arătat că nu există dovezi care să indice că primarul ar mai fi luat bani de la denunţător.

Racz Karoly a fost reţinut de procurorii DNA din Braşov vineri seară, pentru luare de mită, fiind acuzat că ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul uni firme pentru a favoriza un contract. Primarul a fost prins în flagrant vineri, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul firmei în cauză.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat