Primul weekend în care litoralul românesc este plin. Cât te costă acum o zi de plajă

Primul weekend în care litoralul românesc este plin. Cât te costă acum o zi de plajă
Aglomerație pe litoralul românesc

Finalul lunii iulie a adus pe litoralul românesc mii de turiști, înregistrându-se astfel primul weekend în care acesta este plin.

Stațiunile transmit că au atins nivelul maxim în ceea ce privește numărul de cazări. De asemenea, pe plajă oamenii  găsesc cu greu  un loc pentru a se așeza cât mai aproape de mal. Chiar și așa, prețurile se pare că sunt în continuare ridicate, în ciuda faptului că ne aflăm  în vârf de sezon.

Primul weekend în care litoralul este plin

Calculele pentru o zi de plajă ne arată câți bani trebuie să scoatem din buzunar pentru o zi pe litoralul românesc.

De exemplu, la Eforie închirierea unei camere pentru doi adulți  la un hotel de două stele este în valoare de maximum 300 de lei. Dacă îți propui să mai faci câteva cheltuieli peste zi, vei ajunge să cheltui aproximativ 600 de lei pe zi.

Așadar, acesta ar fi costul pe care o familie cu un copil pe zi la mare ar trebui să-l achite. În acest caz,  un sejur ar ajunge 3.500 de lei.

Staţiunea Mamaia s-a umplut de turişti

„Suntem în vârf de sezon şi staţiunea Mamaia se apropie de 100% grad de ocupare. Ne aşteptăm ca weekend-ul acesta chiar să atingă această valoare. Sunt hoteluri care au lansat astfel de oferte, discount-uri de până la 20% şi se fac 40-50 de rezervări pe hotelurile respective, în fiecare zi”, a declarat Ionuţ Nedea, proprietar agenţie de turism, pentru News Hour With CNN de la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe