Principele Nicolae, mesaj public după anunțul privind retragerea din viața publică a Regelui Mihai

Principele Nicolae, mesaj public după anunțul privind retragerea din viața publică a Regelui Mihai

Principele Nicolae a transmit un mesaj public la scurt timp după anunțul privind starea de sănătate a Regelui Mihai.

Majestatea Sa se află într-o stare foarte gravă și a fost operat de cancer la Londra, iar Principesa Margareta a preluat prerogativele Casei Regale. (Detalii AICI)

“Nihil Sine Deo! (expresie latină – „Nimic fără Dumnezeu”).

Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţara are datoria să se gândească la Regele ei.

Multă sănătate, Majestate!”, a scris Principele Nicolae pe Facebook.

Principele Nicolae a fost exclus din linia de succesiune, fiindu-i retras titlul de Alteță Regală, la începutul lunii august 2015. O decizie controversată, spun vechii monarhiști. (Detalii AICI)

Majestatea Sa, Regele Mihai, l-a exclus din linia de succesiune la tronul României pe nepotul său Nicolae, fiul Principesei Elena, iar hotărârea Alteţei Sale a intrat în vigoare încă de la 1 august, se arată în precizările transmise de către Biroul de Presă al Familiei Regale.

Citeste mai mult: adev.ro/nsx15b

Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

Casa Regală a mai anunțat că, marți, Mihnea Constantinescu a fost exclus din Consiliul Regal. Totodată, Casa Regală a decis încluderea în Consiliul Regal a lui Jonathan Eyal, director al Institutului de Studii Militare din Londra și un vechi consilier al Regelui Mihai, Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei şi dr. Anneli Ute Gabany, fost director al Institutului de Studii al postului de radio Europa Liberă. (Detalii AICI)

Tags:
Ultima oră
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână