Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România

Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România
Foto: biography.com

Prințul Charles al Marii Britanii a declarat, într-un mesaj adresat organizatorilor festivalului Viv’Arte, care are loc în Brașov, că este un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România.

Co ocazia concertului aniversar din cadrul zilelor Viv’Arte, care înfățișează istoria instrumentelor cu clape, prințul a transmis: „Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România, din care și muzica face parte, și găsesc încurajator faptul că prin aceste concerte de orgă vă mențineți tradițiile muzicale vii,” relatează Mediafax.

Concertul va avea loc sâmbătă seara, începând cu ora 20:30, în Piața Sfatului din Brașov, fiind evenimentul central al zilelor Viv’Arte. Prin acestea, este marcată împlinirea a 60 de ani de la înființarea primei stagiuni estivale de muzică de orgă la Biserica Neagră din Brașov.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)