Procesul lui Gigi Becali privind contopirea pedepselor, amânat pentru 3 septembrie

Procesul lui Gigi Becali privind contopirea pedepselor, amânat pentru 3 septembrie

UPDATE 11.30: Procesul a fost amânat pentru data de 3 septembrie. Decizia a fost luată la cererea avocatului său, care a fost angajat în urmă cu doar 3 zile.

Gigi Becali a ajuns vineri dimineață la Curtea de Apel Bucureşti, unde magistraţii  judecã recursul la decizia Tribunalului Bucureşti de a acorda un spor de 6 luni la pedeapsa latifundiarului din Pipera.

Este vorba despre recursul la contopirea pedepselor primite de Becali în dosarul transferurilor de terenuri cu Ministerul Apãrãrii Naționale, în dosarul sechestrãrii hoților care i-au furat mașina și în celebrul dosar Valiza.

Tribunalul Bucureşti a decis în 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare la cei trei pe care îi primise deja.

În motivarea deciziei, Tribunalul Bucureşti a arătat că Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite.

„Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite”, a notat judecătorul Tribunalului Bucureşti, în documentul citat.