Procurorii blochează adopţiile maidanezilor la adăpostul de la Mihăileşti

Procurorii blochează adopţiile maidanezilor la adăpostul de la Mihăileşti
Foto: adevarul.ro

Procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, în urma unui control, fişele medicale ale câinilor aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti.

Autorităţile au decis suspendarea adopţiilor maidanezilor, potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Astfel, adopţiile şi sterilizările din baza de la Mihăileşti au fost suspendate pe o perioada nedeterminată, au precizat reprezentanţii ASPA, citaţi de Mediafax.

Potrivit ASPA, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împreună cu reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut joi un control la adăpostul de câini de la Mihăileşti.

În urma controlului au fost ridicate fişele medicale ale câinilor aflaţi în baza ASPA de la Mihăileşti, în baza unei ordonanţe de delegare.

„Autoritatea pentru Supavegherea şi Protecţia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adopţie cât mai repede cu putinţă”, au precizat reprezentanţii ASPA.