Procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Pițurcă Jr. și a șefului Romarm, Gabriel Țuțu

Procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Pițurcă Jr. și a șefului Romarm, Gabriel Țuțu
Gabriel Țuțu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului București să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gabriel Țuțu, șeful Romarm, în dosarul măștilor neconforme livrate de firma familiei Pițurcă spitalelor Ministerului Apărării.

Tot în această cauză, Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar, iar fiul său, Alexandru, a fost de asemenea pus sub acuzare și ar fi fost reținut. Procurorii au propus arestarea preventivă și în cazul lui Pițurcă Jr.

„Gabriel Țuțu e un protejat al sistemului și mai ales al ministrului Virgil Popescu”

Deputatul USR Claudiu Năsui a susținut, marți, că atunci când era ministru al Economiei a demarat procedurile pentru schimbarea lui Gabriel Țuțu de la șefia Romarm: „Evident domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu «Năsui propun un bancher șef la armament». Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale. Erau buni pensionarii speciali”.

S-a întâmplat asta deoarece, susține Năsui, Țuțu a fost ofițer SRI și este „un protejat al sistemului și mai ales al ministrului Virgil Popescu”.

Claudiu Năsui a mai precizat că Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care el îi concediase.

„Romarm căpușează celelalte companii din industria de armament”

Fostul ministru USR al Economiei a mai acuzat că „Romarm căpușează celelalte companii din industria de armament”.

„Industria de apărare e plină de sinecuri, faimoșii administratori speciali pe care tot eu i-am dat afară, tot Virgil Popescu i-a pus înapoi imediat după ce am plecat”, a mai declarat acesta, pentru B1 TV.

Claudiu Năsui a mai spus că atunci când a fost ministru s-au pus presiuni asupra lui să nu se atingă de diverși oamenii din companiile de stat, între care era și Gabriel Țuțu: „Când ești ministru și ai influență asupra oamenilor acestora (…), ești sunat de foarte multă lume să nu te atingi de ăla, să nu te atingi de celălalt. Eu m-am atins de toți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)