Procurorul general a prelungit delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA cu șase luni

Procurorul general a prelungit delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA cu șase luni
Foto: evz.ro

Procurorul general Codruţa Kovesi a dispus prelungirea delegării lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al DNA începând din 13 august, pentru şase luni, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Public.

Mandatul lui Morar expira la 12 august, iar potrivit legii, acesta putea fi prelungit.

„Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 03.08.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror DANIEL MARIUS MORAR în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012”, se arată în comunicat.

„Este un mesaj de stabilitate dat de Ministerul public, care vine să îndeplinească una dintre condișiile domnului Barrosso. Performanșa domnului Morar nu poate fi contestată de nimeni indiferent de ce parte a politicii românești s-ar afla acea persoană. Rapoartele Comisiei Europene sunt clare în acest sens. Dacă o instituție merge, nu sunt motive să schimbi ceva în funcționarea ei”, a declarat experțul în anticorupție, Laura Ștefan, pentru B1 TV.

Codruța Kovesi a anunțat la mijlocul lunii iulie că îl va deleva tot me Morar în funcţia de procuror şef al DNA, dacă nu apare o altă propunere în acest sens.

Aceasta este a doua prelungire a mandatului lui Morar. Potrivit legii, doar ministrul Justiției este cel care poate cere întreruperea acestui mandat, iar CSM ar urma să aleagă o altă persoană pentru a ocupa această funcţie. Totuși, o decizie finală aparţine preşedintelui României.

Daniel Morar, încă 6 luni la conducerea DNA

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22341').select();" id="embed_text_22341" />
Ultima oră
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie