Profesori de la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea din Galați, trimiși în judecată de DNA. Au cerut mită pentru examenul de rezidențiat

Profesori de la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea din Galați, trimiși în judecată de DNA. Au cerut mită pentru examenul de rezidențiat
Sursa: Freepik

Doi medici stomatologi, cadre didactice la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea din Galați, au fost trimiși în judecată de DNA pentru că ar fi cerut ar fi cerut mită pentru examenul de rezidențiat.

Un al treilea medic stomatolog a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, potrivit unui comunicat DNA.

A pretins câte de 2.000 euro de la trei medici rezidenți

„În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți.

Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior”, se arată în comunicatul DNA.

I-a furnizat unei candidate la rezidențiat rezolvarea subiectelor

„În plus, în zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată).

În acțiunile sale de pretindere, primire și oferire de informații nedestinate publicității, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de inculpata Grecu Gina Păunița, în calitate de secretar al comisiei de examen.

În același context, în perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensă de la inculpatul Miuță Caius Călin, care promovase examenul respectiv”, se mai arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe