Profesorii au pufnit în râs când au citit lucrarea unui elev. Cea mai amuzantă perlă de la BAC 2022

Profesorii au pufnit în râs când au citit lucrarea unui elev. Cea mai amuzantă perlă de la BAC 2022
Foto: pixabay.

Elevii au răsuflat ușurați. Sesiunea de vară a examenelor de Bacalaureat s-a încheiat. Absolvenții au început să chefuiască, iar dascălii au fost chemați la „verificat” lucrările de BAC. Ingeniozitatea elevilor atinge cote maxime. O candidată a scris un răspuns, care a devenit cea mai mare perlă de la Limba și Literatura Română din Examenul de Bac 2022.

O perlă de milioane

Potrivit cancan, eleva venea de la un profil real și trebuia să rezolve cerința de la textul argumentativ. Sarcina suna astfel: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc) produce sau nu emoție, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Grigorescu, cât și la experiența personală sau culturală”.

În rezolvarea acestei sarcini, o elevă a scris: „Personalitățile care mă impresionează pe mine sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I”. Prin răspuns, eleva a demonstrat cât de slab este nivelul de pregătire și că nu poate face diferența dintre o personalitate și o simplă persoană cunoscută sau o vedetă.

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2022

  • Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).
  • Contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi.
  • Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 1 iulie.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest