Programul Profi, schimbat după restricțiile din 25 octombrie. Anunțul de care trebuie să țină cont toți clienții magazinelor

Programul Profi, schimbat după restricțiile din 25 octombrie. Anunțul de care trebuie să țină cont toți clienții magazinelor
Programul Profi, schimbat după restricțiile din 25 octombrie. Anunțul de care trebuie să țină cont toți clienții magazinelor / Foto: Facebook / Profi România

Începând cu data de 25 octombrie 2021, în România sunt valabile o serie de noi restricții, ce vizează în special persoanele care nu s-au imunizat în fața COVID-19. Accesul în centrele comerciale și în mall-uri este condiționat de certificatul verde pentru COVID-19, iar magazinele trebuie să respecte noi reguli în ceea ce privește intervalul de funcționare. Astfel, așa cum s-a întâmplat cu restul magazinelor din țară și programul Profi s-a schimbat.

Magazinele trebuie să respecte un anumit orar de funcționare, astfel că indiferent de ora deschiderii, ele sunt obligate să închidă, în toată țara, la ora 21:00. De la 22:00 și până la 05:00 este valabilă carantina de noapte, pentru persoanele neimunizate.

Programul magazinelor Profi, după impunerea restricțiilor din 25 octombrie 2021

Toate magazinele Profi din România se închid, cel mai târziu, la ora 21:00, indiferent de ora la care se deschid. În funcție de unitate, ele se pot deschide la 07:00, 07:30 sau 08:00. Lista cu orele de deschidere pentru magazinele Profi poate fi consultată aici!

În zilele de duminică, mai multe magazine își încep programul la ora 08:00. Chiar și pentru weekend, magazinele își vor încheia activitatea cel mai târziu la ora 21:00.

Reguli de acces în magazine și unde este necesar certificatul verde pentru COVID-19

Certificatul verde pentru COVID-19 este obligatoriu în mall-uri și în centre comerciale. Astfel, persoanele care nu s-au vaccinat și care nu au trecut prin boală nu pot avea acces. Totodată, intrarea în instituțiile publice se realizează tot în baza acestu certificat, ce atestă imunizarea în fața SARS-CoV-2.

Persoanele care nu au certificat verde au acces, în continuare, în magazinele cu intrare din stradă și în farmaciile care funcționează în același regim. Astfel, persoanele care nu au certificatul verde pentru COVID-19 au acces doar în magazinele Profi cu intrare din stradă sau cele care nu se află în interiorul mall-urilor sau centrelor comerciale.

Carantina de noapte, valabilă între 22:00 – 05:00

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală nu au certificat verde, iar astfel trebuie să respecte carantina de noapte. Restricțiile ce vizează mobilitatea persoanelor nevaccinate intră în vigoare, în toată țara, de luni, 25 octombrie 2021.

Printre motivele pentru care românii se pot deplasa în intervalul 22:00 – 05:00 cu declarație pe propria răspundere, se numără:

  • deplasarea persoanelor în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea persoanelor pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.
  • deplasarea în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
  • deplasarea persoanelor din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Declarația pe proprie răspundere poate fi completată online pe Formular.sts.ro.