Proiect de hotărâre privind interzicerea ridicării maşinilor, anulat din cauza lipsei unui sigur vot

Proiect de hotărâre privind interzicerea ridicării maşinilor, anulat din cauza lipsei unui sigur vot
Foto: umbluliber.com

Consilierii municipali s-au întrunit, marți, pentru a dezbate un proiect care să interzică ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București, notează Gândul.

Cel care a inițiat proiectul a fost consilierul PNG Aurelian Bădulescu care a declarat că locuitorii bucureșteni trebuie să intre într-o situație de normalitate. „Trebuie să punem capăt acestei tâlhării. Întâi să avem locuri de parcare și pe urmă ridicăm mașinile”.

Aurelian Bădulescu a fost sprijinit de colegul său de partid Gâf-Deac, care a explicat că „și în străinătate se ridică mașinile. Acolo există locuri de parcare și sancțiunea se justifică. Dacă pleci la țară cu trenul la sfârșit de săptămână și-ți ridică mașina, luni plătești 18 milioane ca să o recuperezi”.

Proiectul a mai fost susținut și de consilierii PSD, PDL și PRM.

Gheorghe Dinică, consilierul PDL a propus ca un referendum să fie organizat, astfel încât să se știe dacă bucureștenii vor sau nu să li se ridice mașinile.

Consilierul PNL, Horia Scarlat a fost singurul care și-a arătat nemulțumirea în privința deciziei celorlalți consilieri și a spus că Aurelian Bădulescu i-a furat idea. Săptămâna viitoare, Scarlat va de pune un proiect de hotărâre care vizează doar reducerea amenzilor.

Potrivit sursei precizate, la votul final, 17 consilieri au votat pentru, iar 17 au votat împotrivă. Președintele de ședință, Călin Murg a decis că proiectul nu va fi susținut, întrucât „un proiect este adoptat cu jumătate plus unul din voturi. Acest proiect nu a întrunit numărul necesar”.

Tags: