Prostituată cu clienți în uniformă: Doi polițiști îi cer favoruri sexuale unei minore care își racolează clienții pe străzile din București (VIDEO)

Prostituată cu clienți în uniformă: Doi polițiști îi cer favoruri sexuale unei minore care își racolează clienții pe străzile din București (VIDEO)
Foto: casajurnalistului.ro

O prostituată din Capitală ar putea stârni un scandal imens în Poliția Locală din Bucureşti. Povestea Ioanei, o tânără de 17 ani, începe într-o seara pe când ieșise la muncă, într-o intersecție din București. Atunci, doi polițiști de la Poliția Locală sector 2 o prind în mașina unui client. O scot din autoturismul acestuia și-o bagă în mașina de poliție. Îi tuflesc o amendă, apoi o întreabă, pe ton glumeț, dacă nu ar vrea să se facă actriță de filme porno în Germania.

Minora se hotărăște să-i înregistreze pe cei doi oameni ai legii cu telefonul mobil într-o zi friguroasă de februarie. “Nu mai știu cum îl cheamă pe celălalt, însă unul dintre ei este A.B”, spune fata într-un interviu acordat jurnalistei Lina Vdovîi de la casajurnalistului.ro.

Pe înregistrări se poate auzi cum polițiștii îi cer fetei favoruri sexuale. De asemenea, din discutia celor 3 se deduce că aceștia nu sunt la prima ispravă de acest gen. Oamenii legii întrețin adesea relații sexuale cu prostituatele.

Unoeri le bat, alteori le plătesc pentru serviciile lor, spune Ioana.

“Cei mai răi sunt polițiștii de la Secția 8”, spune ea. “Ne duc la subsol. Acolo ne zic «hai fă-mi neprotejat, te rog, că știu că ești curată, te văd». Îmi zic «uite, vezi, sunt însurat», ca și cum asta ar trebui să mă facă să mă simt mai bine”, adaugă minora.

Lina Vdovîi a cerut un punct de vedere și conducerii Poliției Sectorului 2 al Capitalei.

“Așadar, cu hârtia în față, șeful secției m-a chemat să “discutăm problema”.  În biroul lui Dobrilă s-a adunat întreaga conducere: Gheorghe Pascu, directorul general adjunct, Liviu Ciobanu, șeful secției de ordine publică și două funcționare de la departamentul juridic”, povestește jurnalista în articolul său.

“Nu mă lasă să intru cu telefonul și camera video în birou. Pornesc înregistrarea în care angajatul lor “se întreține” cu prostituata. Dobrilă se înroșește și se scarpină nervos pe braț. Ciobanu se albește. Începe să se agite prin cameră, între canapeaua de piele și birou. Spune că polițistul din înregistrare nu e A.B, dar va demara o anchetă “după procedurile legale în vigoare””, afirmă aceasta.

Prostituata Ioana i-a descris cum arată secțiile unde era dusă pentru sex. La Obor, pe șoseaua Pantelimon nr. 27, era băgată la subsol, într-o cameră cu geamuri mici, prin care se vedeau doar picioarele trecătorilor. În sală erau înghesuite bănci și scaune hâite. Polițistul îl suna pe paznic și-i spunea să nu-l deranjeze nimeni timp de 10-15 minute: dacă apare cineva, mă suni. “Adică să reușim să ne îmbrăcăm și să aprindă lumina”, explică Ioana.

Sediul de la Traian, unde e dusă mai rar, e mai mic. Cobori niște scări jegoase de lemn și ajungi într-o încăpere cu o sobă de teracotă. “O făceam acolo, pe bănci. E totul gol, sunt șoareci, e urât rău”.

Dan Popescu, psihoterapeut și coordonator de servicii harm reduction la ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, spune că nu toți polițiștii sunt așa: “Unii dintre ei sunt extraordinari – înțeleg contextul fetelor ăstora, vin, le amendează, le vorbesc frumos, nu le agresează și pleacă”. Apoi sunt abuzatorii: “oamenii care au nevoie de putere și decid că vor abuza de ea. Ei la rândul lor sunt niște mici pești.”

Psihoterapeutul lucrează cu fetele din stradă de peste zece ani, scrie jurnalista. Chiar și Ioana i-a cerut ajutorul.

“ În fiecare săptămână, urcă într-o ambulanță împreună cu alți câțiva voluntari și iau la puricat străzile cu prostituate din București. Lucrătoarele sexuale îl cunosc și-l așteaptă cu religiozitate. Își fac teste HIV/SIDA, primesc seringi și prezervative. Au încredere în el: își povestesc daraverele, unele fac terapie.

I s-au plâns că au fost puse să umfle prezervative și să scrie Merry Christmas sau Happy New Year pe ele. Că polițiștii le scoteau la produs, în zona Tunari-Pipera. Că polițistele le violau anal cu coada de mătură. Că au fost puse să spele secția în pielea goală”, mai spune Lina Vdovîi după discuția cu polițiștii.

Primul client al Ioanei a fost un șofer de autocar. L-a adus în casă mama ei, când Ioana avea 14 ani. De atunci, tânăra trăiește mai mult pe străzi.

Tratată cu umilință de familie, de polițiști, de pești și de clienți, “fața asta nu are nicio scăpare”, spune Dan Popescu, psihoterapeut și coordonator de servicii harm reduction la ARAS – Asociația Română Anti-SIDA.

Doi politști de la Sectorul 2 îi cer unei prostituate minore favoruri sexuale