Protest al puşcăriaşilor de la Penitenciarul din Iaşi: Deținuții sunt nemulţumiţi de condiţii şi de faptul că sunt trataţi cu dispreţ de directorul unităţii (VIDEO)

Protest al puşcăriaşilor de la Penitenciarul din Iaşi: Deținuții sunt nemulţumiţi de condiţii şi de faptul că sunt trataţi cu dispreţ de directorul unităţii (VIDEO)
Foto: evz.ro

UPDATE 12.00 Marți dimineață, deținuții de la Penitenciarul din Iași și-au reluat protestul. Potrivit reprezentanților instituției, unii dintre aceștia au incendiat o celulă, informează bzi.ro.

"Marți, 12 iulie 2016, în jurul orei 9:00, parte din deținuții aflati la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-și verbal nemulțumiri legate de condițiile de detenție și conducerea unității. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenție, iar angajații au intervenit imediat pentru evacuarea deținuților cazați la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secții. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative și pentru restabilirea ordinii, personalul aflat în serviciu a acționat și va interveni gradual, în funcție de comportamentul manifestat de deținuți, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Totodată, a fost alarmat întregul personal, iar la acest moment se continuă discuțiile cu detinuții. În conformitate cu prevederile legale și cu protocoalele de colaborare încheiate, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași", au transmis reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, potrivit sursei citate.

Marți dimineață, deținuții de la Penitenciarul din Iași și-au reluat protestul

#DIRECT_ONE_lmwwz7#

Revoltă a puşcăriaşilor la Penitenciarul din Iaşi. Deţinuţii au început să ţipe la gardieni şi au ameninţat că vor să evadeze, fiind nemulţumiţi de condiţii şi de faptul că sunt trataţi cu dispreţ de directorul unităţii, Marius Vulpe, informează B1 TV. Pentru a calma spiritele, conducerea penitenciarului a fost nevoită să cheme de acasă personal suplimentar. Nu este primul incident de acest gen care are loc în ultimul timp în penitenciare. Săptămâna trecută, deţinuţii din Giurgiu şi Rahova au dat foc la obiectele din celulă.

Deţinuţii au ameninţat că vor evada şi chiar că îşi vor da foc, dacă situaţia lor nu se va rezolva. Aceştia erau nemulţumiţi de condiţiile de detenţie şi de faptul că sunt trataţi în bătaie de joc de directorul Penitenciarului Iaşi, comisarul şef Marius Vulpe.

Deţinuţii susţin că sunt nevoiţi să stea în celulă cu şobolani şi gândaci şi spun că sunt bătuţi la ordinul directorului. Ei au criticat-o şi pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

Pentru a calma spiritele, conducerea Penintenciarului a chemat personal suplimentar de acasă. În cele din urmă, după negocierile purtate cu şefii unităţii, deținutii au renunțat la protestul lor.

Protest al puşcăriaşilor la Penitenciarul din Iaşi: Deținuții sunt nemulţumiţi de condiţii şi de faptul că sunt trataţi cu dispreţ de directorul unităţii

#DIRECT_ONE_188et8#

Urmăriți B1TV.ro și pe