Protest în fața Ministerului Afacerilor Interne: Bucureștenii se împotrivesc eutanasierii maidanezilor (VIDEO)

Protest în fața Ministerului Afacerilor Interne: Bucureștenii se împotrivesc eutanasierii maidanezilor (VIDEO)

Bucureştenii care se împotrivesc eutanasierii maidanezilor pichetează la această oră sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul condus de liberalul Radu Stroe este responsabil de aplicarea legii şi trebuie să asigure protecţia animalelor, spun oamenii care au venit să ceară deblocarea adopţiilor câinilor.

Revoltaţi sunt şi de atitudinea autorităţilor locale. De altfel, la Parchetul General există deja o plângere penală pentru neglijenţă în serviciu, pe numele primarului USL Sorin Oprescu şi al directorului ASPA, depusă de Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor, Marius Marinescu.

”Adăposturi pentru câini, adăposturi pentru câini!” sau ”Dreptul la viaţă, dreptul la viaţă!”, sunt sloganele strigate de protestatari.

În faţa Ministerului condus de liberalul Radu Stroe, apărătorii maidanezilor s-au adunat pentru a cere deblocarea adopţiilor şi protejarea câinilor fără stăpân.

Oamenii dau vina pe ministrul Afacerilor Interne pentru situaţia în care s-a ajuns, pentru că nu a aplicat legea.

De revolta protestatarilor nu au scăpat nici autorităţile locale. Primarul USL Sorin Oprescu are la Parchetul General o plângere penală depusă de preşedintele Faderaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Marius Marinescu. Edilul capitalei este acuzat de neglijenţă în serviciu.

În aceeaşi situaţie se află şi coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu.

Protest împotriva eutanasierii câinilor, în fața MAI

Embed:

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus