Radu Stroe: Memorandumul inițiat de Guvernul României este legal și respectă solicitarea CCR

Radu Stroe: Memorandumul inițiat de Guvernul României este legal și respectă solicitarea CCR

Ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, a declarat, vineri, că memorandumul inițiat de Guvernul României este perfect legal, acesta respectând solicitările Curții Constituționale.  

Guvernul a luat integral hotărârea să respecte decizia CCR din 3/08/2012 și suntem atât de hotărâți să facem acest lucru încât însăși titulatura memorandumuui este ad literam, cu textul Curții” a precizat Stroe.

Este vorba despre măsurile necesare pentru actualizare listelor permanente” a mai spus el, repetând cerința CCR, și anume transmiterea de către Guvern a listelor permanente.

Stroe a precizat că acțiunea se desfășoară pe plan intern, prin instituțiile locale, dar și prin cele centrale, precum și pe plan extern, și că este foarte importantă identificarea persoanelor incluse în cele nouă categorii mult discutate: persoanele decedate, cele care nu au cărți de identitate valabile, care și-au pierdut dreptul de vot, românii cu domiciliul peste graniță, cei care și-au pierdut cetățenia română, care și-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităților de reședință, persoanele care au domiciliul la o adresă unde suprafața nu permite ca ei să poată locui acolo și persoanele care și-au schimbat numele prin căsătorie sau divorț.

Președintele Traian Băsescu, precum și liderii PDL au criticat ca ilegală măsura memorandumului, caracterizând-o drept o altă încercare a USL de a frauda referendumul.

Radu Stroe, despre memorandum

Embed: " />