Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile

Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Sursa foto: Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a clarificat măsurile care se impun la intrarea în România persoanelor care vin din țări aflate în zona roșie.

Acesta a menționat că doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 pot intra în țară fără a sta apoi în carantină.

Clarificările date de Raed Arafat au venit în contextul în care Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină.

”ANAT așteaptă urgent o clarificare din partea DSU și CNSU privind declarațiile din mass-media care prezintă în mod eronat faptul că turiștii nevaccinați veniți din țările roșii intră în carantină”, a transmis ANAT, citat de hotnews.ro.

Cine nu va intra în carantină la sosirea dintr-o zonă roșie

  • Persoanele vaccinate anti-COVID-19
  • Copiii mai mici de 6 ani
  • Copiii între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ
  • Persoanele care călătoresc în România pentru o ședere mai scurtă de 72 de ore – cu test PCR negativ

Lista țărilor cu risc epidemiologic, din 29 iulie 2021 a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

În zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Tags: