Raed Arafat, despre vaccinarea anti-COVID a celor cu alergii: Sunt foarte puține situațiile în care să se spună că persoana nu poate fi vaccinată. Evaluarea se face individual de către medic (VIDEO)

Raed Arafat, despre vaccinarea anti-COVID a celor cu alergii: Sunt foarte puține situațiile în care să se spună că persoana nu poate fi vaccinată. Evaluarea se face individual de către medic (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, că nu crede că e nevoie de o listă a alergiilor care sunt incompatibile cu vaccinurile anti-COVID. Deciziile se iau individual, de la caz la caz. Medicul persoanei respective sau medicul de la centrul de vaccinare este cel care dă indicațiile necesare. „Deci sunt foarte puține situațiile în care să se spună că persoana nu poate fi vaccinată”, a mai precizat Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat, despre vaccinarea anti-COVID a persoanelor care au alergii

Întrebat când vom avea o listă a alergiilor care sunt incompatibile cu vaccinurile anti-COVID, Raed Arafat a răspuns: „Nu știu dacă va trebui să fie o listă, că se evaluează individual. Până și persoanele alergice sunt vaccinate în anumite condiții. Depinde ce alergie, ce probleme ai. Nu cred că se pune problema de a emite o listă. Se discută fiecare caz cu medicul lui. Dacă Comitetul de vaccinare va vrea să facă acest lucru, se poate face, dar acum evaluarea se face individual de către medicul persoanei care se vaccinează sau de către medicul din centrul de vaccinare”.

„Sunt persoane care au un anumit risc, nu înseamnă că au interdicție. Trebuie să discute cu medicul lor și el să spune în ce condiții, poate le sfăștuiește să fie vacinați nu într-un drive -thru, ci într-o unitate sanitară, să fie sub supraveghere. Și atunci se vaccinează acolo.
Deci sunt foarte puține situațiile în care să se spună că persoana nu poate fi vaccinată la acest moment. Aici depinde de cazul individul al pacientului și de punctul de vedere al medicului curant și a celui care răspunde de vaccinare”, a insistat Raed Arafat.