Raed Arafat: Trebuie crescută capacitatea ATI pentru a elibera pacienţii din unităţile de Primiri Urgenţe

Raed Arafat: Trebuie crescută capacitatea ATI pentru a elibera pacienţii din unităţile de Primiri Urgenţe
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Sursa foto: Facebook

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă sâmbătă, în ceea ce privește adaptarea la situația pandemică dezstruoasă și găsirea de soluții pentru o a mai bună gestionarea a acesteia.

Seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că toată lumea, inclusiv DSP trebuie să ia măsuri astfel încât pacienții să nu mai staționeze ventilați în unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, ci să fie mărită capacitatea ATI.

„Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ul, în situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri, altfel, dacă vrem totul să funcţioneze ca în situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. Dacă sunt motive care pot fi adaptate, care pot fi acceptate în situaţia în care ne aflăm acum, credeţi-mă că bolnavul este mult mai sigur într-o secţie de ATI decât să stea la UPU ventilat când vin şi alţi bolnavi din afară şi avem şi alţii de preluat. Aşa că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie făcut”, a precizat el, potrivit stiripesurse.ro.