Remat Slatina, amendată cu 15.000 de lei după incendiul din zona Gării Basarab

Remat Slatina, amendată cu 15.000 de lei după incendiul din zona Gării Basarab

Compania Remat Slatina  a fost amendată cu 15.000 de lei pentru nerespectarea Legii privind poluarea atmosferică, după incendiul produs joi lângă Gara Basarab, când cinci vagoane de călători staționate pe linii secundare au ars aproape în totalitate.

Potrivit Mediafax, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că în atmosferă s-au degajat emisii semnificative (dioxid de carbon şi pulberi) din arderea componentelor vagoanelor.

Unul din vagoane,c are aparținea Remat, fusese tăiat cu instalaţii specifice în vederea valorificării componentelor ca deşeuri metalice, iar în zona adiacentă existau instalaţii de tăiere cu autogen, aparţinând tot SC Remat SA Slatina, a precizat Garda de Mediu.

În cazul incidentului de joi a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili de la ce a pornit incendiul, una din ipoteze fiind că scânteile rezultate de la lucrările întreprinse pentru tăierea vagonului amintit ar fi aprins materialele inflamabile din interior, iar flacăra s-a propagat.

Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)