Remus Cernea, mesaj pentru cei care susțin definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie: Puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? NU! (VIDEO)

Remus Cernea, mesaj pentru cei care susțin definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie: Puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? NU! (VIDEO)

Sâmbătă au loc în București atât Marșul Normalității, cât și marșul Diverstății. În acest context, s-au reaprins discuțiile în jurul inițiativei Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției în sensul definirii familie drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Remus Cernea a explicat faptul că un referendum în acest sens este total antidemocratic pentru că impune un soi de tiranie a majorității.

Fostul deputat a mai atras atenția că o definire atât de limitată a familiei ar lăsa fără protecție legală nu doar persoanele LGBT, ci și, de exemplu, copiii crescuți doar de mamă sau doar de tată, copii care fac parte din familii monoparentale, deci care nu se înscriu în definiția familiei de ”uniunea între un bărbat și o femeie”.

Cernea a mai punctat că într-o țară democratică, așa cum pretindem noi că suntem, trebuie să respectăm dreptul fiecărui om de a-și duce viața după propriile convingeri, fără să-i impunem în vreun fel voința majorității.

”Între normalitate și diversitate nu există o confruntare. Diversitatea este normală și o societate democratică este prin definiție una care acceptă diversitatea. Aceia care se opun diversității cred că trebuie să încerce să asimileze mai bine spiritul unei societăți democratice.

Familia nu este tot una cu căsătoria și într-o societate, sigur, fiecare ar trebui să-și trăiască viața conform propriilor convingeri. Să considerăm că familia este doar o căsătorie între un bărbat și o femeie este o eroare.

Constituția României oricum e una cu o viziune foarte îngustă și a fost eroarea anilor 90 imediat după Revoluție, când s-a făcut un soi de sinonimie între familie și căsătorie, în sensul în care familia se bazează pe căsătorie. Dar puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? Nu!

Noi, într-o societate democratică, trebuie să avem legi care acoperă toată paleta de situații: care vor să trăiască în familii tradiționale au dreptul lor și trebuie apărați, cei care sunt în familii monoparentale, fie cupluri LGBT sau persoane care nu vor să se căsătorească, dar vor parteneriat civil să aibă acces la protecție legală.

Acest referendum (pentru definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie – n.r.) e unul antidemocratic pentru că impune un soi de tiranie a majorității, adică niște oameni care au niște convingeri de viață vor să impună convingerile lor întregii societăți”, a explicat Remus Cernea.

Remus Cernea, mesaj pentru cei care susțin definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie

#DIRECT_ONE_3bjlax#

Fostul deputat a amintit și de un important sondaj care arată că 26% dintre români acceptă căsătoriile gay, deci o parte importantă a societății are alte opinii decât participanții la Marșul Normalității.

Oamenii care susțin referendumul ”nu se preocupă de copii, îi doresc în continuare instituționalizați, să trăiască în condiții precare și să nu aibă acces la o familie iubitoare care le-ar oferi educație, iar aceste familii pot fi formate și din persoane LGBT”, a continuat Cernea.

Fostul deputat a mai subliniat că acest referendum divizează grav societatea.

Cât despre Marșul Diversității, care va avea loc în București tot sâmbătă, Remus Cernea a susținut că acesta este ”un marș al libertății, al înțelegerii și al diversității”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii