Restricții de trafic în București. Numeroase evenimente se vor desfășura în acest weekend

Restricții de trafic în București. Numeroase evenimente se vor desfășura în acest weekend
Sursa foto: Pixabay

În weekendul 18-19 septembrie, traficul din Capitală va avea numeroase restrciții de circulație. Sâmbătă și duminică vor fi închise mai multe străzi din București, din cauza evenimentelor la care vor participa numeroase persoane.

Evenimentele din București care vor strânge mii de participanți în acest weekend vor fi:

  • iMapp Bucharest 2021 – Winners League;
  • Maratonul The Color Run Night 2021;
  • Street Delivery;
  • Dâmbovița Delivery;
  • Marșul Fundației Cărturești.

Care vor fi arterele din București cu restricții de circulație

IMapp Bucharest se va desfășura în fața Parlamentului, în Piața Constituției. Este cel mai mare eveniment de new media art din România, care va determinat restricții de trafic de sâmbătă, ora 06:00 până duminică, ora 09;00. Autoritățile au stabilit restricții pentru bulevardul Unirii, tronsonul dintre bulevardul I. C. Brătianu și Piața Constituției, respectiv bulevardul Libertății, tronsonul cuprins între bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie.

Maratonul The Color Run se va desfășura tot sâmbătă. Traficul rutier va fi restricționat în intervalul 14:00 – 20:00, pe traseul pentru parcarea Bibliotecii Naționale – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii – Piața Alba Iulia, fără afectarea traficului din rond și retur pe Bd. Unirii până în dreptul Podului Șerban Vodă, fără afectarea traficului rutier din intersecția Bd. I. C. Brătianu – Bd. Unirii – Bd. Mircea Vodă – parcarea Bibliotecii Naționale. Pe traseul menționat va fi asigurată o bandă de circulație pentru accesul autovehiculelor în situații de urgență.

Marșul Fundației Cărturești va avea loc sâmbătă, în intervalul 14:00 – 17:00. Participanții se vor deplasa pe biciclete în zonele centrale și semicentrale ale Capitalei: Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Șos. Nicolae Titulescu, Pasaj Basarab, Splaiul Independenței, Șos. Grozăvești, întoarcere la intrarea Grozăvești, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitul Măgureanu, Pod Hașdeu, Str. Hașdeu, Piața Arsenalului, Calea 13 Septembrie, intrarea în parcare B3, de la MNAC. Bicicliștii se vor deplasa doar pe prima bandă de circulație. Există posibilitatea închiderii progresive a traficului rutier, sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Street Delivery a început încă de vineri și se va desfășura până duminică, pe strada Pictor Verona, aproape de Piața Romană. Traficul a fost închis pe strada Pictor Verona, pe segmentul Alexandru Xenopol și Jean Louis Calderon.

Dâmbovița Delivery se desfășoară pe tot parcursul weekendului, de vineri, pe Spaiul Unirii, între străzile V. V. Stanciu și Abatorului. Circulația autovehiculelor va fi restricționată pe Splaiul Unirii, între străzile menționate, până duminică, la miezul nopții.

Mijloacele de transport în comun, care au trasee prin zonele menționate, vor circula pe rute adaptate.

Ultima oră
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)