Rezultate Evaluarea Națională 2022. Notele vor fi publicate azi pe edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Notele vor fi publicate azi pe edu.ro
Sursa foto: Pixabay

Elevii care au susținut Evaluarea Națională 2022 așteaptă rezultatele care vor fi publicate azi, 23 iunie până în ora 14:00 pe site-ul dedicat al Ministerului Educației evaluare.edu.ro.

Atenție, azi se afișează doar rezultatele de la Evaluarea Națională de dinainte de depunerea eventualelor contestații

Listele publicate în centrele de examen și pe site-ul edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 contează în proporție de 80% în media de admitere la liceu. Cei nemulțumiți de notele primite la Evaluare pot face contestații imediat după primirea rezultatelor, mai exact joi, 23 iunie 2022 între ora 16:00 și ora 19:00.

Contestațiile la rezultatele Evaluării Naționale 2022 pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe