RISE Project: Procurorul DIICOT care anchetează pe jurnaliștii Libertatea și Newsweek, partener al avocatei lui Marian Goleac, despre care ei au scris / Partenera lui, apropiată de avocata Laura Vicol și fostul colonel SRI Daniel Dragomir (VIDEO)

RISE Project: Procurorul DIICOT care anchetează pe jurnaliștii Libertatea și Newsweek, partener al avocatei lui Marian Goleac, despre care ei au scris / Partenera lui, apropiată de avocata Laura Vicol și fostul colonel SRI Daniel Dragomir (VIDEO)
Foto: facebook.com/riseproject.ro

Procurorul DIICOT care instrumentează plângerea formulată de Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek este partenerul avocatei lui Marian Goleac, fost șef al ADP 4 și un om de încredere al primarului, susțin jurnaliștii de la RISE Project, într-o postare pe Facebook.

Cine este procurorul care îi anchetează pe jurnaliștii de la Libertatea și Newsweek

Sursa citată afirmă că procurorul DIICOT care se ocupă de acest caz se numește Ionuț Edi Oprea, iar partenera sa este Simona Mihaela Oprea. Aceasta, avocată în Baroul București, i-a reprezentat într-un dosar instrumentat de DNA, în 2019, pe Marian Goleac, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4 și pe Antonio Goleac, șef în poliția locală a sectorului, fiul lui Marian. RISE Project publică și două fotografii cu împuternicirile avocațiale ale Simonei Oprea pentru cei doi.

Jurnaliștii Libertatea, audiați recent la DIICOT în urma plângerii lui Daniel Băluță, au scris despre afacerile familiei Goleac și intersecțiile lor financiare cu primăria.

”Subiectul nu sunt eu, subiectul este procurorul Oprea, așa că rugămitea este să-l sunați pe el. N-am discutat niciodată despre dosarele mele, cu toate că în fața DNA-ului, ani de zile a fost tunel de presă. Sunt avocat, o să iau măsurile necesare la momentul la care o să-l consider oportun”, a declarat Simona Mihaela Oprea.

Procurorul Oprea nu a răspuns apelurilor jurnaliștilor de la Rise Project.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Anul trecut, DNA l-a trimis în judecată pe Marian Goleac pentru înșelăciune și falsificarea diplomei de studii. Până atunci, timp de aproape 20 de ani, acesta a deținut funcții de conducere în ADP 4 (redenumită Totul Verde SA).

RISE a scris anul trecut că societatea Consiliului Local 4 reprezintă un apendice comercial în care primăria și-a externalizat majoritatea serviciilor, ca să le cumpere apoi cu grosul bugetului local. Fiind principalul colector al banilor publici din Berceni, ADP4 îi face apoi să circule feriți de ochii curioșilor, printr-o rețea de contractori sedimentată sub patru administrații PSD.

Simona Mihaela Oprea este o apropiată a avocatei Laura Vicol, devenită recent deputat PSD și căsătorită cu un inculpat din dosarul DNA „Hidro Prahova” Vladimir Ciorbă. O altă fotografie publicată de RISE Project îi înfățișează pe toți trei lângă Daniel Dragomir, fostul colonel SRI implicat în dosarul Black Cube, condamnat definitv pentru corupție și dispărut din țară. Dragomir este nașul de cununie al cuplului Vicol-Ciorbă.

Tot pe lista PSD a fost aleasă deputat și Matilda Goleac, fosta soție a lui Marian Goleac, mama lui Antonio și ex-subprefect de București.

Delegațiile avocatei Simona Oprea de reprezentare a celor doi Goleac datează din 2019, an în care au fost postate și aceste fotografii pe rețelele de socializare. Simona Oprea apare până în 2016 în declarațiile de avere ale procurorului.