Românca ce a fost numită "medicul lunii" la Londra, în direct la "Se Întâmplă Acum". Roxana Hotoboc: În România e greu să te ridici și să fii apreciat dacă nu ai relații politice (VIDEO)

Românca ce a fost numită "medicul lunii" la Londra, în direct la "Se Întâmplă Acum". Roxana Hotoboc: În România e greu să te ridici și să fii apreciat dacă nu ai relații politice (VIDEO)
Foto: Radio Targu Jiu

Un medic din Gorj care a lăsat România pentru a profesa în Anglia a fost declarată "angajatul lunii" la cel mai mare spital din Londra. Aceasta, pe nume Roxana Hotoboc, a intrat în direct prin telefon în emisiunea "Se Întâmplă Acum", realizată de Tudor Barbu, și a povestit motivele pentru care a ales să plece din țară.

"Am realizat care este situația în societatea românească și că aici e foarte greu să te ridici pe propriile tale picioare și să fii apreciat pentru ceea ce ești tu ca persoană și din punct de vedere profesional în condițiile în care nu ai relații politice sau relații de înalt grad. Este extrem de greu să îți creezi o carieră pe cont propriu.

Am vrut copiilor mei să le ofer să le ofer șansă să trăiască într-o societate diferită unde pot să devină oameni din toate punctele de vedere pe cont propriu, pe picioarele lor, pe meritul lor. Asta a fost motivul numărul unu. Nici nu am avut habar cât e salariul unui medic și vă spun cât se poate de sincer când am plecat din țară singurul meu gând a fost cu ce îi voi plăti școala fetei că începuse facultate și în momentul ăla am decis să plec. Cu banii de medic la Serviciul de Ambulanța nu aș fi putut să îi plătesc școala și apoi să îmi iau și băiatul la Londra și atunci gândul meu a fost că trebuie să lucrez acolo orice, orice mai bine decât în țară.

Am fost director la Serviciul de Ambulanță Gorj 2 ani, am fost schimbată din funcție politic pentru că nu am fost de acord să trec de la un partid la altul, să fac jocuri politice, mâneriile astea, mizeriile astea care se întâmplau atunci și cred că se întâmplă în continuare. N-am putut, nu am fost omul făcut pentru asta. Eu am fost corectă, cinstită și directoare care n-a luat bani de la nimeni, am încercat să apăr fondurile Serviciului de Ambulanță și să fac ceva pentru populație și în condițiile astea sigur că am devenit incomodă pentru toată lumea, am avut necazuri și am plecat. Am zis copiii mei nu vor să trăiască în astfel de societate.

Întrebată de diferența de salariul pe care îl încasa în România la Serviciul de Ambulanță și banii pe care îi încasează în Londra, Roxana Hotoboc a afirmat că cel din urmă este 7-8-9 ori mai mare, un medic primar în Anglia câștigând cam 5.000 de lire în mână, dar ea lucrează pe cont propriu și în funcție de numărul de ore de muncă atât și încasează.

Românca ce a fost numită "medicul lunii" la Londra, în direct la "Se Întâmplă Acum". Roxana Hotoboc: În România e greu să te ridici și să fii aprecia dacă nu ai relații politice

#DIRECT_ONE_n2n5za#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)