România, aleasă de Varta pentru o investiție strategică de un miliard de euro. Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Guvern cu reprezentanții executivi ai gigantului german (VIDEO)

România, aleasă de Varta pentru o investiție strategică de un miliard de euro. Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Guvern cu reprezentanții executivi ai gigantului german (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, s-a întâlnit joi la Guvern cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta, care i-au transmis oficial că România a fost aleasă pentru o investiție strategică de un miliard de euro într-o nouă unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, potrivit Profit.ro.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta. Cu acest prilej, au fost prezentate planurile de dezvoltare ale companiei germane în România. Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța acordată de Guvern investițiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum și la crearea de noi locuri de muncă”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României după întâlnirea dintre Nicolae Ciucă și reprezentanții gigantului german.

România a fost aleasă de Varta pentru o investiție strategică de un miliard de euro

Varta Microbattery avea deja o companie în țara noastră, la Brașov, din 2014, iar acum compania germană a intrat pe piața locală cu subsidiara divizie Pertrix, pe care a lansat-o în februarie drept o nouă filială pentru bateriile e-car, arată datele analizate de Profit.ro. Cu puțin timp înainte de lansare, Varta prezenta noua sa celulă de baterie, V4Drive, pentru vehicule electrice.

Numele noii divizii a Varta, Pertrix V, evocă trecutu, în condițiile în care compania fondată în 1887, AFA, sau Varta de astăzi, prelua în 1926 firma Pertrix Chemische Fabrik Aktiengesellschaft din Hamburg, care dezvoltase prima baterie uscată capabilă de depozitare.

În 2021, Varta a avut afaceri de aproape un miliard de euro la nivel global.

Urmăriți B1TV.ro și pe