România, din nou sub zăpadă. Autoritățile anticipează ninsori ca în 1954

România, din nou sub zăpadă. Autoritățile anticipează ninsori ca în 1954

Meteorologii emit avertizări de ninsori și viscol pe bandă rulantă, iar drumurile din România sunt închise unul câte unul. Situația pare a fi departe de a se încheia, întrucât autoritățile anticipează ninsori atât de abundente, încât vor fi nămeți mai mari ca în 1954.

Ministrul de Interne, Traian Igaș, susține că au fost alocate fonduri de rezervă pentru cheltuielile necesare, totul pentru ca problemele care vor apărea în zilele următoare să fie rapid rezolvate.

Guvernul a decis miercuri suplimentarea bugetului Ministerului de Interne pentru asigurarea combustibilului necesar intervenţiilor în perioada următoare pentru  structurile din subordine precum Jandarmerie, IGSU, Poliţie, Poliţia de frontieră.

Iarna din 1954 în București

În dimineaţa zilei de 3 februarie 1954, bucureştenii s-au trezit blocaţi în propriile case de către troiene imense de zăpadă care ajungeau până la 5 metri de zăpadă. Tot atunci, mai precis în perioada 3 – 5 februarie, ne-a lovit şi cel mai puternic viscol înregistrat vreodată în România.

Mai mult, în Bucureşti viteza vântului a fost de 126 km/h, iar cantitatea de zăpadă depusă în ţară a fost copleşitoare.

Soldații au muncit fără întrerupere, înarmați cu lopeți, pentru a scoate Bucureștiul de sub nămeți. Militarii au folosit sănii trase de cai și au săpat tunele pentru a aproviziona populația.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o atenţionare cod galben de ninsori, viscol și polei pentru toate regiunile ţării, valabilă până duminică seara.

Vezi AICI cum se circulă în București.

Vezi AICI starea drumurilor din țară.

România, amenințată de zăpezi ca în 1954

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15393').select();" id="embed_text_15393" />

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani