Detalii ŞOCANTE: Deşi a reuşit îndeplinirea ‘visului de veacuri’ la finalul Primului Război Mondial, România a fost a TREIA ţară din punct de vedere al populaţiei pierdute (FOTO)

Detalii ŞOCANTE: Deşi a reuşit îndeplinirea 'visului de veacuri' la finalul Primului Război Mondial, România a fost a TREIA ţară din punct de vedere al populaţiei pierdute (FOTO)

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la finalul Primului Război Mondial, conflagraţie la capătul căreia România a reuşit „îndeplinirea visului de veacuri”, şi anume reunirea tuturor provinciilor locuite de români într-un singur stat.
Cu toate acestea, pierderile suferite de români pentru îndeplinirea acestui ideal au fost imense.

O hartă realizată de brilliantmaps.com scoate în evidenţă un aspect șocant al „Marelui Război”.
În timp ce majoritatea cercetătorilor din Europa de Vest și America de Nord se concentrează pe războiul din tranșee din nordul Franței și din Belgia, harta arată că țările din Europa de Vest sunt departe de a fi înregistrat cele mai mari rate ale pierderilor de vieţi omeneşti raportate la populaţie.

(Foto: brilliantmaps.com)

Sursa citată pune, din acest punct de vedere, lumina reflectoarelor pe țara în care au început luptele, Serbia.
Rata mortalității în Serbia în timpul războiului se situează, în funcţie de surse, între 16,67%şi 27,78%, adică un maxim de 1,25 milioane de persoane ucise.

Pe locul al doilea din punct de vedere al pierderilor de vieţi omeneşti raportate la totalul populaţiei se situează Imperiul Otoman: în timpul războiului ar fi murit între 13,26% şi 15,36% (adică un maximum de 3,27 milioane de persoane ucise).

În mod suprinzător, pe locul al treilea se clasează România, cu pierderi între 7,73% şi 8,88% din totalul populaţiei, adică un minimum de 580.000 de persoane şi un maximum de 665.706.

Franţa şi Imperiul German se situează de-abia pe locurile 4, respectiv 5: un maximum de pierderi de vieţi omeneşti de 4,39% pentru Franţa şi 4,32% pentru Germania.

În cifreabsolute, atât Rusia, cât și Imperiul Otoman au ieşit cel mai rău, cu potențiale decese de peste 3 milioane de locuitori și sfârșitul ambelor imperii.

Imperiul German și cel Austro-Ungar au încetat, de asemenea, să existe la finalul conflagraţiei.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică