România scapă de temperaturile ridicate: Meteorologii anunță ploi și vijelii. Unde va fi chiar o vreme răcoroasă (VIDEO)

România scapă de temperaturile ridicate: Meteorologii anunță ploi și vijelii. Unde va fi chiar o vreme răcoroasă (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

După valurile de caniculă din ultimele săptămânii, România scapă de temperaturile ridicate. Meteorologii anunță valori obișnuite pentru luna august, dar și ploi și instabilitate atmosferică accentuată, informează B1 TV, în cadrul Știrilor prezentate de Irina Petraru. Cu mai multe detalii a venit Alina Șerban, meteorolog ANM.

Ploi și chiar vijelii în vest, nord și centru

„Valul de căldură se va retrage treptat către partea de sud și sud-est a teritoriului, așa încât azi și mâine va mai fi prezent și va determina temperaturi de peste 35, până la 38 de grade, mai ales în Muntenia, Oltenia, partea sudică a Olteniei și partea continentală a Dobrogei. Disconfortul termic se va menține accentuat chiar dacă temperaturile nu vor mai fi la fel de ridicate, în toate regiunile din vest, sud și estul țării.

Pentru zilele următare, începând de azi chiar, de interes vor fi fenomenele de instabilitate atmosferică. Le vom regăsi mai ales după-amiază și seară, se vor manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intesificări de scurtă durată ale vântului, poate chiar vilejii și căderi de grindină. Astfel de fenomene azi și mâine vor fi mai frecvente în vest nord și centru, zonele montane și sudmontane, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, parte din Oltenia și vestul nord-estul Munteniei

În aceste regiuni ne așteptăm la astfel de manifestări, deci și la cantități mai mari de apă care se pot înregistrat în intervale scurte de timp, dar și prin acumulare, că vorbim de două zile de instabilitate atmosferică, deci posibil se vor depăși 35 mp, iar pe arii restrânse 50 – 70 mp”,a explicat meteorologul, pentru B1 TV.

Temperaturile scad treptat

„Temperaturile vor continua să scadă, au început încă de ieri, pentru zonele din jumătatea nordică a țării și vor continua să scadă și în celelalte regiunim așa încât la mijlocul acestei săptămâni putem vorbi chiar de o vreme răcoroasă în jumătatea nordică, cu maxime de la 18 – 20 până la cel mult 24 – 25 de grade.

Mai ridicate vor fi temperaturile în sud și sud-estic, unde vom mai avea zone cu 34 – 35 de grade, dar doar cu totul izolat și câteva ore dup-amiază”, a mai susținut Alina Șerban.

Urmăriți B1TV.ro și pe