România, sub un val de ger polar. Scad temperaturile din toată țara, se vor înregistra maxime de 0 și -4 grade (VIDEO)

România, sub un val de ger polar. Scad temperaturile din toată țara, se vor înregistra maxime de 0 și -4 grade (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM anunță temperaturi scăzute în România, în următoarele zile. Valorile minime și maxime vor fi normale pentru această perioadă, temperaturile nocturne ajungând până la -10 grade Celsius.

Temperaturile scad în toată țara, după ce un val de ger polar a ajuns în România. După zilele extrem de calde pe care le-am avut de sărbători, temperaturile din primele săptămâni de ianuarie se anunță mai joase, fiind geroase, dar apropiate de valorile normale ale perioadei.

Un val de ger polar ajunge în România. Temperaturi scăzute, anunțate în toată țara

Miercuri un val de aer polar va ajunge în România. Cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate miercuri, minimele nocturne ajungând până la -16 grade Celsius în Maramureș. Frigul se va instala în toată țara.

„Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, ce va determina ger pe timpul nopții și temperaturi negative în timpul zilei. Cel mai rece se estimează a fi miercuri și miercuri spre joi.

Marți, vor fi maxime negative în partea de nord, centru și est, de la -3, -4 grade, până la cel mult 2-3 grade în regiunile sud-vestice. Vântul va prezenta intensificări, luni și marți, în regiunile sud-estice, acolo unde rafalele vor fi de 55 – 60 km/h (…) Spre finalul săptămânii se pare că se va încălzi ușor temperaturile, ajungând să depășească valorile normale speficie datei”, a precizat meteorologul ANM, Alina Șerban, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În Maramureș, minimele vor ajunge până la -14 grade, în timp ce în Transilvania vor atinge și -18 grade Celsius. În Crișana se vor înregistra minime de -13 grade, în timp ce în Moldova vor fi minime de -12 grade Celsius. Descoperiți și estimările meteo pentru toată luna ianuarie 2022.

Gerul și maximele negative, anunțate și pentru București

Luni, Vremea va fi în continuare închisă. Pe parcursul zilei trecător va ploua slab, iar noaptea se pot semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica, mai ales după orele amiezii, astfel că va avea rafale ce vor atinge 50…55 km/h, amplificând senzația de frig.

Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Marți și miercuri, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului când vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.