Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2022. Tradiționalul „ger al Bobotezei”, înlocuit cu maxime de până la 14 grade Celsius (VIDEO)

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2022. Tradiționalul „ger al Bobotezei”, înlocuit cu maxime de până la 14 grade Celsius (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Prognoza meteo pentru începutul lunii ianuarie 2022 anunță maxime de până la 14 grade Celsius, iar zăpada și ninsorile se vor semnala, local, doar în zonele montane. Meteorologii nu aduc vești bune nici pentru bucureștenii care așteaptă să se bucure de câteva zile de zăpadă.

Cum va fi vremea la începutul lunii ianuarie 2022

Maximele din luna ianuarie, anunțate pentru prima săptămână, ajungând până la 16 grade Celsius în zonele joase ale țării, precum Oltenia și chiar și anumite regiuni din Muntenia.

Spre finalul săptămânii, meteorologii anunță că temperaturile vor mai scădea și se vor apropiat de maximele specifice perioadei, însă nu vor fi zile geroase la începutul lunii ianuarie.

Din punct de vedere termic, vom avea valori termice cu mult mai ridicate la începutul lunii ianuarie și în zilele următoare, atât pe parcursul zilelor, cât și al nopților.

Ne așteptăm la mijlocul săptămânii 3 – 9 ianuarie la maxime de până la 16 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor semnala în zona Olteniei și a Munteniei. Pe parcursul nopților temperaturilor vor rămâne în mare parte din țară pozitive, se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar o răcire a vremii va surveni abia în a doua parte a acestei săptămâni

Nu vom ajunge la „gerul Bobotezei”, dar valorile termice se vor apropia de cele normale față de această perioadă din an. Încă este în vigoare atenționarea meteo cod galben emisă duminică dimineață, cu privire la intensificări ale vântului, în special în zona Carpaților Orientali”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ninsorile s-ar putea semnala în cea de-a doua săptămână a lunii

Meteorologul ANM a explicat faptul că ninsorile se vor putea semnala în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie, atunci când temperaturile vor mai scădea, iar precipitațiile înregistrate vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Răcirea vremii va începe în cea de-a doua jumătatea a acestei săptămâni, iar atunci, treptat, nu vor mai fi doar ploi, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și chiar ninsoare. În schimb, în sudul și sud-estul țării, inclusiv zona Capitalei se menține o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi puține și pe arii restrânse, tot sub formă de ploaie”,  a mai explicat meteorologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni