Şapte primari şi viceprimari din 7 județe, găsiţi în incompatibilitate de ANI

Şapte primari şi viceprimari din 7 județe, găsiţi în incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că şapte primari şi viceprimari din Bihor, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Vâlcea şi Constanţa au fost în incompatibilitate, întrucât au reprezentat primăriile în societăţi comerciale de interes local sau au fost administratori de firme.

Potrivit unui comunicat publicat luni de ANI, cei șapte aleși locali sunt: FOFIU IOAN (Viceprimar al Comunei Lazuri de Beiuș, Jud. Bihor), IONICĂ CONSTANTIN CORNEL, (Viceprimar al Municipiului Pitești, Jud. Argeș), JURJ VASILE – MARIN (Primar al Comunei Arieșeni, Jud. Alba), CREȚU OVIDIU TEODOR (Primar al Municipiului Bistrița, Jud. Bistrița-Năsăud), CIUBOTARIU COSTINEL (Primar al Comunei Suliţa, Jud. Botoşani), BOEANGIU VASILE-PÎRVU (Primar al Comunei Alunu, Jud. Vâlcea) și LUCIAN CHITIC (Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanța).

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, după cum urmează:

1) FOFIU IOAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 iulie 2009 – 20 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Lazuri de Beiuș, Jud. Bihor, și calitatea de administrator al S.C. HINCH RISA COM S.R.L. Astfel, FOFIU IOAN nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (2), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] viceprimar este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”.

2) IONICĂ CONSTANTIN CORNEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 noiembrie 2009 – 30 august 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Municipiului Pitești, Jud. Argeș, și calitatea de reprezentant al Municipiului Pitești în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. APĂ – CANAL 2000 S.A. Astfel, IONICĂ CONSTANTIN CORNEL nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local […]”.

3) JURJ VASILE – MARIN se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Arieșeni, Jud. Alba, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. SALUBRITATE APUSENI S.R.L.

4) CREȚU OVIDIU TEODOR s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013,  întrucât, a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Bistrița, Jud. Bistrița-Năsăud, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRIȚA SUD S.R.L.

5) CIUBOTARIU COSTINEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 -16 noiembrie 2009, întrucât, a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Suliţa, Jud. Botoşani, şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la S.C. Nova APASERV S.A. Botoşani.

JURJ VASILE – MARIN, CREȚU OVIDIU TEODOR și CIUBOTARIU COSTINEL nu au respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

6) BOEANGIU VASILE-PÎRVU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 iunie 2008, întrucât, simultan cu deținerea funcției de Primar al Comunei Alunu, Jud. Vâlcea, desfășoară activități remunerate în cadrul Cabinetului Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pîrvu. Astfel, BOEANGIU VASILE-PÎRVU nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] orice alte […] activități remunerate, în țară […]”.

7) LUCIAN CHITIC s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2008 – 17 mai 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanța, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul CHITIC LUCIAN P.F. Astfel, LUCIAN CHITIC nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

Ultima oră
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
19:18 - Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme
19:17 - Octavian Jurma: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Relaxarea asta pe credit se va plăti în spitale, la toamnă
18:47 - CNCAV: 12.428 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi