Sărbătoarea Floriilor a adunat mii de credincioşi la slujbe

Sărbătoarea Floriilor a adunat mii de credincioşi la slujbe
Foto: crestinortodox.ro

În ziua Marelui Praznic al intrării Domnului în Ierusalim, mii de credincioşi au participat la procesiunea de Florii. Oamenii au venit cu flori şi rămurele de salcie, pe care preoţii le-au sfinţit în timpul slujbei. Pentru că-i apără de rele, credincioşii spun că vor păstra crenguţele până la anul.  

Patriarhia s-a dovedit neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi să asiste la slujba de Florii, oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Daniel.

Floriile se serbează cu o săptămână înainte de Paşte şi simbolizează intrarea Domnului în Ierusalim, iar pentru toţi credincioşii începe Săptămâna Patimilor.

Şi la Miercurea Ciuc, mii de credincioşi au sărăbătorit intrarea Domnului în Ierusalim, şi au asistat la slujbă, în ciuda temperaturilor cu minus.

Tradiţia spune că ramurile de salcie, sfinţite, se păstrază tot anul şi ajută la tămăduirea bolilor. Credincioşii aşează crengile în dreptul icoanelor sfinţite sau la uş.

Imagini de la slujbele de Florii

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)