Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei

Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei, sursă foto: captură YT

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar colindătorii deja se pregătesc. Însă în acest an se pare că trebuie să fie mult mai atenți.

Polițiștii sunt în alertă și anunță amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei

Într-un oraș din România polițiștii deja sunt în alertă și anunță că aceia care pleacă în colindat și nu au aprobare de la primărie riscă o amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Anul acesta de sărbători colindătorii nu mai au mână liberă, cel puțin nu și cei din Brașov. Poliția Locală i-a anunțat că în cazul în care vor pleca la colindat și vor lua cu ei și o boxă portabilă o să fie sancționați contravențional.

Mai exact, aceștia o să primească o amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei. Sancțiunea este individuală și o să fie încasată de toți membrii grupului.

Se pare că oamenii din Brașov au făcut numeroase reclamații. Aceștia au fost deranjați de colindătorii cu boxă portabilă și nu vor să mai audă de ei.

Așa că autoritățile au luat atitudine. Există însă și excepții. Cei care își doresc cu adevărat și nu pot renunța la boxa portabilă trebuie să meargă la primărie pentru a cere aprobare.

„Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează contravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei.

Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public.

Nu cred că acei colindători cu boxe portabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional”, a declarat Dragoș Ioniță, din cadrul Biroului Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov, potrivit brasov.net.

Primarul sectorului 6 susținea acțiunea polițiștilor

Brașovul nu este primul oraș din România care interzice colindătorilor boxa portabilă. Anul trecut, același lucru s-a întâmplat și în unele zone din București. Colindătorii au fost puși pe mute și mustrați. Polițiștii au împărțit amenzi și nu i-au iertat.

Primarul sectorului 6 susținea acțiunea oamenilor legii. Acesta spunea că oamenii care fac multă zarvă și își anunță venirea cu surle și trâmbițe nu sunt, de fapt, colindători. Decizia i-a mulțumit pe unii și i-a enervat pe alții.

„Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, în cazul colindelor, nu este vorba de o boxă plimbată… Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiție)”, declara primarul Sectorului 6.

Urmăriți B1TV.ro și pe