Șase noi plaje vor apărea în Dobrogea și nu vor fi cedate privaților

Șase noi plaje vor apărea în Dobrogea și nu vor fi cedate privaților
Foto: ziaruldeinvestigatii.ro

Şase plaje noi din judeţele Tulcea si Constanta vor intra in circuitul turistic în următorul sezon estival. Astfel, din această vară, turistii vor putea merge sa se bucure legal de soare şi nisip în Midia, Corbu, Vadu, Sulina, Portita si Sfantu Gheorghe. Noile plaje nu vor fi cedate privatilor, ci vor ramane in administrarea primăriilor.

Romania va avea sase statiuni turstice noi, dupa ce cateva zone au fost scoase de sub statutul de arie protejata.

Incepand din 2016, Dobrogea se va imbogati cu 6 noi statiuni. Astfel in urma unei decizii a conducerii Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, plajele Midia, Vadu, Corbu, Portita, Sfantul Gheorghe si Sulina sunt scoase de sub statutul de arie protejata, potrivit Urban Constanta.

Ele vor trece in administrarea autoritatilor locale care impreuna cu investitori privati vor dezvolta in viitor statiuni turistice.

In total este vorba de peste 20 de hectare de plaja ce vor fi puse in acest an la dispozitia turistilor. De exemplu, la la Corbu, unde plaja se intinde pe 22 de kilometri, va fi stabilita o zona de circa 3 hectare in care se va face turism organizat.

Vor fi amplasate toalete ecologice, casute din lemn unde turistii se vor putea caza, dar si puncte pentru salvamari. Vara trecuta, peisajul salbatic din Corbu a atras peste 5.000 de turisti.