Scene șocante într-o comună din județul Hunedoara: Doi căței au fost uciși cu cruzime chiar în fața unor copii care se jucau cu puii. Martor: Am suferit un șoc emoțional (VIDEO)

Scene șocante într-o comună din județul Hunedoara: Doi căței au fost uciși cu cruzime chiar în fața unor copii care se jucau cu puii. Martor: Am suferit un șoc emoțional (VIDEO)

Scene șocante într-o comună din județul Hunedoara. Doi căței de câteva luni au fost uciși cu cruzime de un localnic chiar în fața unor copii care se jucau cu puii, scriu jurnalistii de la Hunedoara Liberă, citați de B1 TV.

Bărbatul i-a lovit cu bestialitate pe cei doi pui de câine. O localnică a intervenit în încercarea de a-i salva. Ea a anunțat poliția și a depus o sesizare, iar oamenii legii au deschis un dosar penal.

Soarta cățelușilor uciși este cu atât mai tristă cu cât, în urmă cu două zile, mama acestora a fost ucisă de același localnic. Un copil a încercat să o salveze din mâinile atacatorului, dar a fost prea târziu.

Ieri, în jurul orei 11.30, am suferit un șoc emoțional. Dacă eu, la 34 de ani, am suferit ieri un șoc emoțional și nu am văzut în direct cum i-au omorât, gândiți-vă la cei patru copii pe care i-am găsit pe drum plângând că nenea a omorât cățeii în fața lor!

Eram cu băiețelul meu de două luni și am auzit un zgomot infernal. M-am uitat peste gard și am crezut că cineva își bate câinele, că la țară, știți, se practică. Am ieșit repede pe drum, am găsit copiii plîngând, i-am întrebat ce s-a întâmplat și am mers împreună.

Câinii erau deja morți, aruncați în tomberonul de lângă stația de autobuz. Cel care a făcut fapta era la bere, aștepta să iasă următorii trei cățeluși din buruieni ca să le aplice același tratament. Împreună cu copiii am prins cățeii i-am adus în curte și am făcut demersurile necesare la Poliție.

Acolo a fost deschis un dosar penal și azi am depus altă plângere. Probabil va fi audiat și vânzătorul de la magazin că și el a asistat. Nu e normal să se întâmple așa ceva. Și mămica lor a fost omorâtă la fel de crud”, a povestit pentru B1 TV Liliana Rusu.

Scene șocante într-o comună din județul Hunedoara: Doi căței au fost uciși cu cruzime chiar în fața unor copii care se jucau cu puii

#DIRECT_ONE_8o3rgy#

Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor, a declarat pentru B1 TV că de vină pentru repetarea acestor situații oribile sunt autoritățile, care nu dau celor vinovați pedepsele prevăzute de Legea 9/2008.

Sunt oameni cu probleme psihice grave și când consumă și alcool se ajunge la astfel de nenorociri. Ați mai arătat cum astfel de indivizi omoară unul din semenii săi și se duc la restaurant apoi să sărbătorească. De ce se repetă astfel de situații? De ce nu iau autoritățile atitudine?

Dacă cineva ar abuza animalele ar trebui să se aplice legea Legea 9/2008, care e destul de drastică. Dacă s-ar aplica legea, nu s-ar mai repeta astfel de scene, nu am mai asista la cruzimi față de animale. Ce semnal dăm noi copiilor când autoritățile nu intervin?

Eu am fost în sute de cazuri în instanță și mulți polițiști și magistrați spun că e doar un animal. Eu spun că e un animal, dar să se aplice legea! E o mentalitate veche și la oraș, la magistrați, nu doar la sat: dacă nu dă lapte, carne, brânză, ouă, nu contează…”, a susținut revoltat Marius Marinescu.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”