Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Primele imagini din timpul perchezițiilor (VIDEO)

Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Primele imagini din timpul perchezițiilor (VIDEO)

Bătuţi crunt, umiliți și obligaţi să muncească precum sclavii. Sunt chinurile cumplite la care au fost supuse zeci de persoane, printre care si copii, de catre membrii unei grupari infracţionale din Argeş. Nu mai puţin de 200 de poliţişti au facut percheziţii domiciliare, într-o acţiune ce vizează destructurarea grupului acuzat de trafic de persoane.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată suma totală de 228.000 de lei, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum și 3 autoutilitare care au fost folosite în activitatea infracțională, se arată într-un comunicat al Poliției.

Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Primele imagini din timpul perchezițiilor

#DIRECT_ONE_02wly7#

Totodată, oamenii legii au găsit cinci persoane vătămate legate în lanţuri, respectiv trei adulți și doi minori cu vârste cuprinse între 10-12 ani.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, beneficiarii acestor acţiuni ilegale erau cei de la "mafia lemnului". "Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit la diferite gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat", se arată în comunicatul Poliţiei

Nu mai puţin de 400 de poliţişti şi procurorii DIICOT au intervenit miercuri dimineață şi au făcut percheziţii domiciliare, într-o acţiune ce vizează destructurarea grupului acuzat de trafic de persoane. (Detalii AICI)

Tags: