Şcoala Gimnazială ”I. G. Duca” din Capitală va începe cursurile potrivit scenariului roşu, după ce au fost identificate mai multe cazuri de COVID-19

Şcoala Gimnazială ''I. G. Duca'' din Capitală va începe cursurile potrivit scenariului roşu, după ce au fost identificate mai multe cazuri de COVID-19

Deși în acest moment este în vigoare scenariul galben pentru începerea noului an școlar în Capitală, Şcoala Gimnazială ”I. G. Duca” va începe cursurile potrivit scenariului roşu, prin urmare toţi elevii vor învăţa online, a declarat miercuri pentru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

Asta după ce s-au identificat trei cazuri de coronavirus la unitatea de învățământ, fapt ce permite suspendarea cursurilor în format fizic.

„La momentul acesta, la Şcoala Gimnazială I. G. Duca sunt identificate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fapt pentru care, potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, va începe şcolarizarea în scenariul roşu. (…) În ordin scrie foarte clar că, în funcţie de situaţia epidemiologică, scenariile se pot modifica. (…) În momentul în care se identifică trei cazuri, şcoala intră în suspendare pentru orice tip de activitate faţă în faţă vreme de 14 zile”, a spus Roxana Cercel pentru Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt, inspectorii DSP şi cei ai IŞMB avizează scenariile propuse de unităţile de învăţământ.

„La momentul acesta, echipele DSP, împreună cu reprezentanţii IŞMB, avizează toate scenariile făcute de şcoli. Se analizează.. (…) Mâine, toate dosarele care primesc aviz pozitiv de la DSP şi inspectorat merg către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai arătat Roxana Cercel.