Se lansează un ONG de cercetare în domeniul inteligenței artificiale

Se lansează un ONG de cercetare în domeniul inteligenței artificiale
Foto: descopera.ro

Se lansează organizaţia non-profit de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale! Elon Musk, directorul Tesla, și Sam Altman, fondatorul incubatorului de startup-uri vor conduce organizaţia, potrivit B1 TV.

Aceştia cred că inteligenţa artificiala va transforma radical lumea în care trăim şi ca atare, doresc să se asigure că roboţii vor fi de partea noastră.

Investiția se ridică la 1 miliard de dolari.

Iniţiativa lui Elon Musk este sustinuta de Elon Musk, Reid Hoffman, fondatorul site-ului LinkedIn, de Jessica Livingston, un alt fondator al Y Combinator, si de Peter Thiel, cofondator al PayPal, dar şi de alte companii. Investitia se ridica la 1 miliard de dolari, iar scopul este pastrarea umanitatii in centrul tuturor acestor eforturi.

Ideea înființării OpenAI s-a concretizat în ultimele luni. Grupul include cercetători de seamă de pe acest segment, inclusiv oameni care au lucrat cu șeful departamentului de Inteligență Artificială al Facebook. Multe companii alocă fonduri însemnate pentru cercetare în inteligența artificială, de la firme din Silicon Valley, precum Google și Facebook la Toyota.

Dezvoltările din ultimii ani au creat neliniști în aceeași măsură în care au adus optimism. Elon Musk se află printre cei care și-au exprimat în trecut îngrijorarea cu privire la modul în care se fac cercetări in domeniul inteligentei artificiale.

Anterior, el a investit 10 milioane de dolari in Institutul pentru Viitorul Vietii, o alta organizatie non-profit al carei scop este de a se asigura ca inteligenta artificiala nu afecteaza umanitatea intr-un mod negativ.

Urmăriți B1TV.ro și pe