„Secretarul conservă” Constantin Mândrilă, numit de Marian Oprișan la conducerea Spitalului din Focșani

„Secretarul conservă” Constantin Mândrilă, numit de Marian Oprișan la conducerea Spitalului din Focșani
Foto: ziaruldevrancea.ro

PSD pregătește marea schimbare în sistemul sanitar din Vrancea cu un membru de partid acuzat de furt pe timp de calamitate.

Constantin Mândrilă, poreclit „secretarul conservă” pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

„Mândrilă a fost implicat într-un dosar de furt în 2005, când în apartamentul său au fost găsite 150 conserve din carne de porc însemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a României. Acestea au ajuns la el acasă prin intermediul șoferului, câțiva vecini au văzut, s-au revoltat, au confiscat o conservă și au făcut o reclamație la poliție”, precizează jurnalista Silvia Vrânceanu.

Atunci a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare.

Întâmplarea s-a petrecut în anul 2005, când Constantin Mândrilă ocupa funcția de secretar al prefecturii Vrancea. Acum, acesta a obținut postul de manager al spitalului de urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani.

În urmă cu două săptămâni, Constantin Mîndrilă a apărut pe lista candidaților care doresc să conducă cel mai mare spital din Vrancea, o instituție cu 1.400 de angajați și un buget de cel puțin 5-6 milioane de euro.

Mândrilă ocupă în prezent funcția de city manager la Primăria orașului Odobești din 2008, conduce ca un ajutor de primar, dar nimeni nu i-a atras atenția că nu are voie să își o pâine în sistemul bugetar.

După ce Consiliul de Administrație al Spitalului va valida rezultatul concursului, va trimite o adresă Ministerului Sănătăţii pentru a emite un ordin prin care Constantin Mândrilă să fie numit în funcţia de manager general.

Secretarul conservă, director la spitalul din Focșani
Embed: