AEP: 86,11% dintre secțiile de votare de la alegerile prezidențiale asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă

AEP: 86,11% dintre secțiile de votare de la alegerile prezidențiale asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat situația centralizată a secțiilor de votare care asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă.

Astfel, în urma centralizării comunicărilor înaintate de unitățile administrativ-teritoriale, se constată că, din totalul de 18.698 de secții de votare organizate pentru care au fost primite informații, un număr de16.100 de secții de votare (86,11%) asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă, iar un număr de 2.598 de secții de votare (13,89%) nu îl asigură, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Potrivit sursei citate, AEP a solicitat primarilor să identifice secțiile de votare care asigură accesul persoanelor cu mobilitate redusă și să comunice, până la data 12 octombrie 2019, situația centralizată a acestora. Iar până la data de 7.11.2019 au fost comunicate informații referitoare la accesibilitatea secțiilor de votare pentru alegătorii cu mobilitate redusă pentru un număr de 18.698 (99,73%) de secții de votare din cele 18.748 de secții de votare organizate pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

Situația secțiilor de votare în funcție de asigurarea accesului alegătorilor cu mobilitate redusă este publicată pe site-ulwww.roaep.roși poate fi consultată accesând următorul link: https://www.roaep.ro/management-electoral/management-electoral/evaluare-monitorizare-planificare-strategica/

Tags: