Șeful CSM a sesizat Inspecția Judiciară după ce Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la parlamentari să nu mai voteze nicio solicitare venită de la procurori în perioada următoare

Șeful CSM a sesizat Inspecția Judiciară după ce Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la parlamentari să nu mai voteze nicio solicitare venită de la procurori în perioada următoare

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat după declarațiile lui Călin Popescu Tariceanu. Magistrații au sesizat Inspecția Judiciară după ce presedintele Senatului le-a cerut parlamentarilor să nu mai voteze nicio solicitare venită de la procurori în perioada care urmează.

”Având în vedere solicitarea publică conţinută în documentul intitulat „Apel către parlamentari”, publicat pe pagina oficială de internet a Senatului României, la data de 16 octombrie a.c., sub semnătura preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, precum şi mesajele promovate în cadrul unor serii de apariţii mediatice recente, prin care domnia sa reia apelul „către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării cu celeritate a verificărilor necesare pentru a stabili dacă, prin afirmaţiile asumate instituţional de preşedintele Senatului României şi dezbaterea mediatică subsecventă a acestora, a fost adusă atingere independenţei justiţiei în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al CSM.

De pe adresa de e-mail oficiala a Senatului, Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut răspicat aleşilor să amâne cererile primite de la DNA în perioada imediat următoare. Preşedintele Senatului consideră că dosarele DNA care vizeză oameni politici sunt folosite înaintea campaniei electorale pentru scoaterea adversarilor din cursă. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe