Șeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, a demisionat din funcție, după accidentul cu trei morți. Alți șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți

Șeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, a demisionat din funcție, după accidentul cu trei morți. Alți șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți
Șeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, a demisionat din funcție, după accidentul cu trei morți. Alți șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți. sursă foto: captură YT

„În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al sucursalei miniere”, scrie în comunicatul Complexului Energetic Oltenia.

Trei muncitori au murit și alți zece au fost răniți, după ce un vehicul în care se aflau 25 de persoane a căzut în gol aproximativ trei metri

În locul lui a fost numit Ion Paraschivu, care a fost șef al Direcției Tehnice, director al Direcției Producție și director adjunct mecanic în cadrul sucursalei miniere.

Totodată, în urma accidentului, Doru Dancău a fost schimbat din funcția de șef al UMC Jilț, fiind înlocuit cu Viorel Vulpe, fost inginer șef producție la sucursala minieră și fost șef al Unității Jilț Nord. Și șeful carierei Jilț Sud, Sorin Grecu, și-a pierdut funcția, iar în locul său a fost numit Tiberiu Turtoi.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a cerut marți seară demisia directorului sucursalei miniere, a şefului exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud și a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru verificări la Complexul Energetic Oltenia.

Trei muncitori au murit și alți zece au fost răniți, după ce un vehicul în care se aflau 25 de persoane s-a răsturnat la cariera Jilț Sud. Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara a căzut în gol aproximativ trei metri.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că el „nu poate fi de vină” pentru tragedie. „Nu i-am pus eu să intre 25 de persoane într-un mijloc de transport”, a spus Burlan la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo