Senatorul PSD Cezar Măgureanu, anchetat pentru evaziune: "Nu știu despre ce e vorba". DIICOT a efectuat peste 250 de percheziţii

Senatorul PSD Cezar Măgureanu, anchetat pentru evaziune: "Nu știu despre ce e vorba". DIICOT a efectuat peste 250 de percheziţii
Foto: prison.com.ro

UPDATE: Senatorul Măgureanu a negat, într-o intervenție telefonică pe B1 TV, că ar avea vreo implicare în dosarul amintit și a spus că va afla mai multe joi, când se va prezenta la sediul DIICOT.

”Nu știu despre ce e vorba. Nu am de ce să mă apăr” a spus Măgureanu, susținând că nu îl interesează imunitatea parlamentară pentru că nu este implicat în dosar.

Cât despre firma ginerelui său, care ar fi de asemenea implicată, senatorul a spus că el răspunde personal pentru firma sa.

Procurorii DIICOT efectuează marți dimineață peste 250 de percheziții în mai multe județe din țară și în București, pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu evaziunea fiscală.

Printre suspecți se află și senatorul PSD de Giurgiu Cezar Măgureanu, un apropiat al clanului infracțional Butoane, precum și fiica și ginerele său. De asemenea, sunt vizați și mai mulți funcționari ANAF și ai Gărzii Financiare, care ar fi facilitat operațiunile. În anchetă este implicat și Octavian Grecu, zis ”Butoane”.

Memebrii rețelei efectuau afaceri cu produse alimentare și cu materiale de construcții, cele mai multe fiind aduse din import.

În mod concret, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul următoarelor firme sau grupuri de firme:- S.C. LEMARCO S.A. Bucureşti – reprezentată de învinuitul CONSTANTIN TUDOR; S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucureşti – reprezentată de învinuitul STUPARU SORIN; S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov – reprezentată de învinuitul SAIKALY NICOLE; S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentată de învinuiţii GĂZDAC SORIN ADRIAN şi GĂZDAC RALUCA LIVIA IOANA, scrie Mediafax.

Prejudiciul estimat de autorități, pentru perioada 2010-2012, este de circa 40 milioane de euro.

Peste 120 de persoane vor fi duse la audieri. Deocamdată nu se pot efectua percheziții și la domiciliul senatorului PSD, pentru că acesta beneficiază de imunitate parlamentară.

Fost senator UNPR, Cezar Măgureanu a trecut la PSD în luna mai a acestui an. El a intrat în atenția presei la finele anului trecut  după ce a fost filmat la petrecerile interlopilor din calnul ”Butoane”.

Politicianul are legături mai strânse cu membrii clanului, inclusiv de natură financiară. Octavian Grecu, liderul clanului, apare ca girant într-un contract de împrumut între firma ginerelui senatorului și o instituție bancară, alături de fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le deține.

Măgureanu: Nu sunt implicat în niciun dosar

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21924').select();" id="embed_text_21924" />